Koláče

 

Inspiraci k tomuto jsem našla v gurmetu, recept jsem si ale trochu přebudovala, poupravila, vynechala polevu...

Buchta pochází z Apetitu, upravila jsem poměry tak, aby v těstě bylo víc cukety a mrkve a s možností volby mouky jsem naložila půl hladké, půl polohrubé. Co se mi na tomto receptu líbilo bylo, že koláč lze zmrazit. Také troška perníkového koření a pomerančová kůra přidává body.

Na koláč můžete použít broskve nebo nektarinky, nektarinky mají jemnější slupku a není třeba je loupat (já ale neloupala ani broskve a vůbec nám to nevadilo). Koláč neobsahuje žádnou mouku, krom trošky kukuřičné a konzistencí je díky mandlím takový nákypovitý, je krásně šťavnatý. Podávat ho můžete teplý, ale i vychladlý je neodolatelný.

Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky