Carbonara

10.12.2017

První recept, ve kterém jsem kdy použila domácí těstoviny byl tento a nevím, jestli to bylo úpravou, nebo chutí čerstvých těstovin, ale bylo to dokonalé jídlo! =)

Taky jsem zjistila, že těstoviny carbonara z většiny restaurací prostě carbonara nejsou.. že se podnik může tvářit jak chce Italsky, ale špagety plovoucí ve smetaně prostě nejsou to "ono". Přitom recept je úplně snadný!


potřebujete (na 4 porce)

  • 100 g sušené slaniny (nebo hodně masité a dobré anglické slaniny, sušená chutná jinak, ale obě varianty jsou moc dobré)
  • 50 g sýra pecorino (nebo parmazán, gran moravia..)
  • 2 vejce
  • 4 lžíce smetany ke šlehání
  • špagety na 4 porce (na každého kolem 100g)
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g másla
  • sůl a pepř

Důležité je správně uvařit špagety, proto dejte vařit větší množství vody, hodně ji osolte a špagety vložte do vroucí vody a uvařte, aby zůstaly pevné, al dente.

Zatímco se ohřívá voda na těstoviny, oloupejte česnek a stroužky rozmáčkněte. V hluboké pánvi nechte rozehřát máslo. Slaninu nakrájejte na nudličky a spolu s česnekem na oleji opékejte, aby byla slanina křupavá. Česnek pak vyndejte a vyhoďte (stačí jím pouze takto ochutit máslo).

Vajíčka, smetanu a polovinu nastrouhaného sýra spolu rozšlehejte, opepřete.

Do pánve ke slanině přidejte uvařené těstoviny. Nemusí být příliš okapané, trocha vody vůbec nevadí. Promíchejte se slaninou, odstavte z plotýnky. K těstovinám pak přilijte vaječnou směs a pomocí dvou vidliček, nebo kleští špagety zvedejte a pouštějte zpět do pánve, aby se obalily omáčkou, ta by se měla díky teplu zpevnit, nikoli ale srazit! Ochutnejte a případně dosolte.

Podávejte posypané zbytkem sýra.



Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky