Lívance s ovesnými vločkami
04.12.2017
Trošku hutnější a výživnější kynuté lívanečky, pocházející z domácí cukrářky... Tahle vločková verze lívanců je skvělá =)
potřebujete:
- 20 g droždí
- 1 lžíci cukru krupice
- 500 ml mléka
- 2 vejce
- 200 g hladké mouky
- špetku soli
- 100 g ovesných vloček
- olej na opékání, ovoce, zmrzlinu, tvaroh... k podáváni
Droždí rozmíchejte s cukrem a trochou vlažného mléka, nechte vzejít kvásek (směs nabyde a je plná bublinek). Pak přidejte zbylé mléko, ve kterém jste rozšlehali vejce, prosijte mouku se špetkou soli a přidejte vločky. Těsto promíchetje a nechte na teplém místě 30 minut kynout. Pak pečte na rozehřátém oleji lívance asi 1 cm silné.