Palačinky

10.12.2017

Téma všech mých školních povídání v Aj na téma My favorite food (což prozrazuje, že je to jeden z nejjednodušších receptů, které lze v kuchařce najít) A doopravdy jedno z mých nejoblíbenějších jídel =)


potřebujete:

  • ½ l mléka
  • 1 vajíčko
  • 200 g hladké mouky
  • špetku soli


připravíte: Mouku prosejte do mísy, přidejte sůl. Rozklepněte do toho vajíčko a přilijte mléko.
Těsto umíchejte ruční metličkou a hotové nechte půl hodiny odpočívat v lednici, mouka tak bude mít čas nabobtnat a palačinky jsou pak vláčnější.Odpočinuté těsto dle potřeby případně trošku nařeďte mlékem aby mělo původní konzistenci a dobře se rozlévalo po pánvi.
Smažte tenké palačinky na kapce oleje (na litinovou pánev dávám olej pouze pod první palačinku a další připravuji úplně bez tuku). I na tu první musí být pánev pořádně rozehřátá, protože jinak nejde dolu.
Palačinky plňte a zdobte dle vlastní chuti a fantazie. Kromě marmelády nebo džemu jakéhokoli druhu máme u nás rádi ještě takový rychlý a horký borůvkový džem, kdy dvě hrsti mražených borůvek rozvařím z cukrem v kastrůlku a přidám lžičku solamylu, palačinky s horkými borůvkami jsou senzační. Kombinace pomerančové marmelády a rozehřáté čokolády, palačinky se šlehačkou a zmrzlinou, s banánem a čokoládou... a protože v těstě není cukr, můžete nějaké i zapéct naslano =)


Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky